AV-Connection Logo
Outlet, restsalg og demovarer hos AV-Connection
Black Friday tilbud hos AV-Connection
Produkt nyheder hos AV-Connection
Cable guide button
VI SAMLER PÅ GLADE KUNDER
VAREMÆRKER / BRANDS
BILLEDKABLER Drilldown arrow icon LYDKABLER Drilldown arrow icon USB KABEL Drilldown arrow icon NETVÆRK Drilldown arrow icon ANTENNE Drilldown arrow icon STRØM Drilldown arrow icon DATAKABLER Drilldown arrow icon LINK KABLER Drilldown arrow icon KABEL, STIK OG TILBEHØR Drilldown arrow icon KABEL- OG STIK BRANDS Drilldown arrow icon

HØJTTALERKABEL

Højttalerkabel, stik og tilbehør i alle prisklasser og kvaliteter. Højttalerkabler til både passive og aktive højttalere. SE MERE icon

Audiovector ZERO højttalerkabler icon B&O Powerlink højttalerkabel icon inakustik højttalerkabel icon Supra højttalerkabel icon

HØJTTALER KABLER UDEN STIK

Billigt højttalerkabel icon
Billigt højttalerkabel
Hvidt højttalerkabel icon
Hvidt højttalerkabel
Sort/grå højttalerkabel icon
Sort/grå højttalerkabel
2-leddet højttalerkabel icon
2-leddet højttalerkabel
4-ledet højttalerkabel icon
4-ledet højttalerkabel
Brandhæmmende højttalerkabel icon
Brandhæmmende højttalerkabel
Fladt højttalerkabel icon
Fladt højttalerkabel
PA højttalerkabel icon
PA højttalerkabel
 

HØJTTALER KABLER MED STIK

Single-wire højttalerkabel icon
Single-wire højttalerkabel
Bi-wire højttalerkabel icon
Bi-wire højttalerkabel
Bi-amping højttalerkabel icon
Bi-amping højttalerkabel
DIN højtalerkabel icon
DIN højtalerkabel
Højttalerkabel til B&O icon
Højttalerkabel til B&O
Højttalerkabel til BOSE icon
Højttalerkabel til BOSE
Subwooferkabel icon
Subwooferkabel
Aktiv højtalerkabel, minijack AUX icon
Aktiv højtalerkabel, minijack AUX
Aktiv højttalerkabel, Phono RCA icon
Aktiv højttalerkabel, Phono RCA
Speakon højttalerkabel icon
Speakon højttalerkabel

HØJTTALERSTIK OG TILBEHØR

Højttaler bananstik icon
Højttaler bananstik
Højttaler spadestik icon
Højttaler spadestik
Højttaler DIN-stik icon
Højttaler DIN-stik
Højttaler Speakon-stik icon
Højttaler Speakon-stik
Højttaler jumper kabel icon
Højttaler jumper kabel
Højttaler terminal stik icon
Højttaler terminal stik
Højttaler isolations fod og spikes icon
Højttaler isolations fod og spikes
Højttaleromskifter / switch icon
Højttaleromskifter / switch
Højttaler beslag og ophæng icon
Højttaler beslag og ophæng
Højttaler stander icon
Højttaler stander

Højttalerkabel Højttaler stander icon

Stort udvalg af højttalerkabler i forskellige kvaliteter, længder og udformninger, lige fra det helt billige højttalerkabel, til mere anerkendte kvalitets højttalerkabel mærker såsom Supra, Inakustik og NordOst. Derudover har vi et stort udvalg af PowerLink kabler til B&O anlæg, kabel til Bose anlæg og subwooferkabler.

Når vi snakker højttalerkabler, kan det godt være lidt af en jungle at finde rundt i. Der er mange forskellige typer, prisklasser og ikke mindst udformninger og stiktyper. En ting har alle disse kabler dog tilfælles, og det er at lave en forbindelse mellem din eller dine forstærkere, ud til højttalerne, så at de kan få noget strøm og derved gengive lyd. Man skulle tro at der kun ville være en eller måske to måder at gøre dette på, men det har vist sig at være en hel videnskab, hvor at mange forskellige ting kan påvirke strømmen der transporteres - både i en negativ, men også positiv retning.

Du er altid velkommen til at kontakte os pr. e-mail eller telefon for råd og vejledning før køb af højttalerkabel.

Arrow down icon

ANDRE KATEGORIER FOR LYDKABLER

LÆS MERE OM HØJTTALERKABEL

Højttalerkabler generelt:

En af de ting der ofte nævnes når vi snakker højttalerkabler generelt, er materialet der bliver brugt til lederne inde i kablet. Det er som oftest kobber der vælges til dette formål, da kobber har en god ledeevne og samtidig er til at betale sig fra, i de fleste tilfælde. Dog kan der være store kvalitetsforskelle på kobber, hvor at renheden spiller en stor rolle i forhold til prisen. Hvor et billigere højttalerkabel med OFC-kobber, gør det rigtig godt til prisen og formålet, kan et højttalerkabel i høj kvalitet med renere kobber, der måske endda er belagt med sølv eller tin, løfte lydkvaliteten og niveauet betydeligt.

Det er dog ikke kun selve lederne der har en betydning for lyden og hvordan den gengives i dine højttaler. Disse ledere skal naturligvis være pakket ind i noget, for ikke at skabe støj og sågar kortslutte med hinanden. Det er her de forskellige producenter er kreative og ofte går i hver deres retning, hvor at nogle vælger en speciel type plastik / belægning til netop deres kabler. Måden hvorpå kablet og lederne indvendigt er flettet sammen, kan også have en virkning på kablets kvaliteter og lydgengivelse.

Hvor billige højttalerkabler typisk har plus og minus lige ved siden af hinanden. Ser vi på dyrere kabler ofte at disse er snoet rundt om hinanden på en speciel måde inde i kablet, for at minimere ting såsom skineffekt, støj og induktans. Jo sværere og mere avanceret kablet er at producere, jo dyrere vil det naturligvis også være. Hvorvidt kablet har en effekt på netop dit anlæg, kan du kun finde ud af ved at teste kablet - her er der ingen guides, kun dine egne ører der skal vurdere.

Tykkelsen på højttalerkabler

Der er naturligvis også forskellige tykkelser, når vi snakker højttalerkabler. Helt nede fra de helt tynde 0,75 mm2 modeller, til de tykke drenge på 6 mm2 eller derover. Som nævnt ovenfor har alle højttalerkabler det samme formål, nemlig at forbinde forstærker og højttaler. Det er dog ikke helt lige meget hvilket tykkelse du vælger til dine højttalerkabler, det kommer nemlig an på hvilken type og størrelse af højttalere du har.

Hvis vi snakker om tynde højttalerkabler som er mellem 0,75 - 1,6 mm2, vil disse kabler som oftest blive brugt til mindre højttalere som ikke kræver særlig meget effekt. Det kan være små satellit højttalere i et kompakt surroundsystem, mindre reol højttalere til et stereoanlæg eller lignende. Højttalerkabler i denne tykkelse har ikke kapacitet til at flytte store mængder af effekt/strøm, så de anbefales udelukkende til de mindste højttalere på markedet.

Næste skridt i størrelsen er 2,5 - 4,0 mm2. Her har vi at gøre med de mest normale tykkelser af højttalerkabler, som også er noget mere universal. Med et højttalerkabel i disse tykkelser, er du godt dækket ind, hvad end vi snakker større kompakt / reolhøjttalere, eller mindre til mellemstørrelse gulvhøjttalere. Gulvhøjttalere kan typisk klare en del mere effekt og har ofte også større basenheder, som trækker en stor portion strøm, hvorfor at det derfor kan være en fordel at benytte et ret tykt højttalerkabel til netop disse. Mens at diskant/mellemtone delen i højttaleren, ikke nødvendigvis behøver et kabel i samme tykkelse. Højttalerkabler på 6,0 mm2 og derover, anbefales til store og tunge højttalere i den dyrere ende af skalaen, eller til strømsulte subwoofere, som kan trække store mængder af effekt. En god tommelfingerregel er at du aldrig kan købe et højttalerkabel der er for tykt, kun for tyndt.

Højttalerkabler på specialmål og ønske:

Hos AV-Connection fremstiller vi højttalerkabler på specialmål og efter de ønsker du som kunde måtte have. Hvis du ikke fandt lige hvad du søgte, så fortvivl ikke med at kontakte os, for en løsning på lige netop det højttalerkabel du står og mangler til dit lydsystem derhjemme - der kan som regel altid findes en løsning. Kablerne vi fremstiller hos AV-Connection, bruger som udgangspunkt kvalitets komponenter fra Svenske Supra Cables, samt Tyske Inakusitk, for den absolut bedste kvalitet og mest mulig vellyd for pengene. Vi kan fremstille både normale singlewire kabler, eller mere avancerede løsninger med bi - og sågar tri-wire løsninger, med både banan og spadestik.

Råkablerne til de forskellige kabelsæt kommer fra Supra og Inakustik.


Typer af højttalerkabler

Med grundprincipperne på et højttalerkabel på plads ovenfor, vil vi kort snakke om de forskellige typer og opbygninger som højttalerkabler oftest sælges i. Først og fremmest har vi naturligvis den mest kendte og udbredte type af højttalerkabler, som er den type der kaldes for Singlewire kabler. Her har vi at gøre med et højttalerkabel som har én plus og minus i hver ende af kablet, for simpel og normal tilslutning som er at finde på alle højttalere og forstærkere. Singlewire højttalerkabler er ofte den type af kabler vi ser i den billige ende af prisskalaen, når vi snakker budget højttalerkabler. Dog findes der også meget dyre Singlewire højttalerkabler i high-end segmentet.

Den anden mest udbredte type af højttalerkabler kaldes for Bi-wire kabler. Modsat singlewire højttalerkabler, er der yderligere to stik i højttalerenden på et Bi-wire kabel. Dette betyder at du stadig tilslutter én plus og minus i forstærkerenden, men deler disse ud til henholdsvis to plus og to minus i højttalerenden. For at kunne benytte et Bi-wire højttalerkabel, kræves der en højttaler som også har support for dette. Groft sagt skal din højttaler kabel fire terminaler på bagsiden, som oftest er sammensat med to stykker ledning eller metalbøjler fra fabrikken. Når et Bi-wire kabel benyttes, fjernes dette stykke ledning eller bøjler, og kablerne forbindes på de fire terminaler på højttaleren. Fordelen ved at bruge et Bi-wire kabel, er at der er en direkte signalvej fra forstærkeren op til henholdsvis diskant/mellentone og bas, hvilket kan give en mere detaljeret og levende lydgengivelse.

Den sidste type af højttalerkabler, minder på mange måder om Bi-wire kabler, men har ligesom i højttalerenden, også to plusser og to minusser i forstærkerenden - altså fire ledere i hver ende. Disse kabler kaldes for Bi-amping højttalerkabler og som navnet antyder, har du med et Bi-amping kabel, mulighed for at tilslutte to forstærkere til to højttalere. Tilslutningen på et Bi-amping kabel, minder på mange måder som på et Bi-wire kabel, i hvert fald i højttalerenden. Her forbindes det ene par plus og minus til de øverste terminaler på højttaleren, og det andet par plus og minus på de nederste terminaler. I forstærkerenden, forbindes det ene par plus og minus til én forstærker, mens at det anden par forbindes til en anden forstærker - der af navnet Bi-amping højttalerkabel, da der bruges to forstærkere. Formålet med at benytte et Bi-amping højttalerkabel, er at du ligesom ved et Bi-wire kabel splitter diskant/mellemtonen fra bassen, som kan give en mere velopløst og lækker lydkvalitet. Dog er den største fordel ved at benytte et Bi-amping højttalerkabel, at du kan bruge to forstærkere, og derved tilføje mere effekt til dine højttalere. Hvis du for eksempel bruger store gulvhøjttalere, kan det være en klar fordel at give dem en god portion effekt, for at få det maksimale ud af dem, og have fuld kontrol over enhederne i højttalerne.

Stiktyper på højttalerkabler

Hvor at billige højttalerkabler ofte leveres på ruller og med rå ender uden stik, findes der to typer af stik som kan anvendes for lettere tilslutning, og som ofte er præmonteret på de lidt dyrere højttalerkabler. Et råt kabel kan have samme kontakt, og endda i nogle tilfælde bedre end billige stik, og er klart den mest udbredte type, når vi snakker tilslutning af højttalere - men også den mest usikre og mest bøvlede at have med at gøre. Når der benyttes et højttalerkabel med rå ledere, skal disse vikles sammen og passe ind i de små huller på henholdsvis højttalere og forstærker, hvor de som regel skrues fast i terminalerne. Dette er en billig løsning, da det ikke kræver køb af yderligere stik og stumper, blot kablet klargøres og lederne blottes.

Ud over råt kabel, er den mest udbredte type af deciderede højttalerstik, klart bananstikket. Denne type af stik fastgøres til de rå ledere på højttalerkablet, ofte via skruer, en klemmetang eller sågar lodning. Ved at benytte bananstik, er både forbindelsen og tilslutning i både højttaler og forstærkerenden legende let, da det blot er et spørgsmål om at trykke stikkene ind i enden af terminalerne i begge ender. Her er der ikke noget bøvl med skrueterminaler, eller risiko for at blottede ledere kan lave en uventet kortslutning.

Den anden type af stik der bruges til højttalerkabler, kaldes spadestik. Disse stik minder mest af alt om en lille gaffel, hvor der er to ben der kan gå ind på hver side af en løs skrueterminal, som derefter spændes fast. Modsat et højttalerkabel med rå ledere, er lederne samlet inde i spadestikket, hvorved at tilslutningen er sikker. I forhold til et bananstik, vil du dog stadig skulle bruge skrueterminalerne på dine højttalere og forstærker, for at fastgøre kablet og skabe forbindelsen. Færdiglavede kabler leveres som regel altid enten banan eller spadestik, for simpel og sikker tilslutning, samtidig med at det også ser mere lækkert og færdigt ud, sammenlignet med højttalerkabler med rå ledere.
4smarts Apple Atlona AV-advance Brennenstuhl Cabelcon CalDigit Clicktronic DeLOCK
D-Link Easy-Connect eSTUFF Goobay iFi Audio Inakustik InLine Inogeni JMV Cables
Lindy LK Macab Maximum Neutrik Norlys TV One For All ProXtend Radial
Real Cable Sinox Skross Strong SUPRA Televes Triax Vivolink Wago
SE ALLE VAREMÆRKER HOS AV-CONNECTION
KUNDESERVICE
WEBSHOP INFO
• Buy & Try
• Prismatch
• Log ind
AKTUELT
• Nyhedsbrev
BUTIKKER
• Odense
• Webshop
• Udlejning
E-mærket Trustwave - Trusted Commerce Postnord GLS DHL
MobilePayDankortMasterCardVISA
ALLE PRISER ER INKL. 25% MOMS
AV-Connection A/S  •  CVR nr.: DK27907547  •  Kærvej 71-73  •  6400 Sønderborg  •  Danmark  •  Tlf. 7442 1078  •  E-mail: [email protected]
arrow_upward shopping_basket